אם אתם מקדמים אתר באמצעות סוכנות דיגיטל, חברה לקידום אתרים או אפילו לבד בעצמכם, כדאי שתעברו על רשימת הדברים שחייבים לקחת בחשבון במהלך אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO). הרשימה מתחלקת ל-2 סוגי קריטריונים, האחד “און סייט” (ON SITE) אופטימיזציה שבתוך האתר, לעמודי האתר עצמו, והשני – אופטימיזצייה למה שנמצא מחוץ לאתר (OFF SITE) כמו קישורים, סיגנלים חברתיים ואזכורים בתוכן של אתרים אחרים.checklist-for-SEO

 

נתחיל עם כל מה שקורה בתוך האתר ובעמודי האתר עצמו:

 

מהירות טעינת אתר

מהירות טעינה היא חשובה ביותר למנועי החיפוש, היות והם מנתחים את דפוסי ההתנהגות של הגולשים, וגם כפועל יוצא של ההבנה שגולש שממתין יותר מידי זמן נוטש את העמוד, לוחץ על “חזור” ומגיע חזרה לתוצאות החיפוש. אתרים בעלי זמן טעינה ארוך לא יצליחו במבחן המציאות להתחרות מול אתרים מהירים, בייחוד בתחומים תחרותיים. קחו בחשבון שכל אדם שימתין מעל 2-3 שניות לטעינת דף אינטרנט יחזור אחורה ויבחר תוצאת חיפוש אחרת… החזרה אחורה לתוצאות החיפוש היא הסיגנל של גוגל להבין שהאתר לא מציג את מה שלשמו נועד ולכן ככל הנראה מקומו לא בראש תוצאות החיפוש, אי לכך חשוב לשים דגש על טעינה מהירה של אתר.

 

כדי לדעת מה צריך לתקן באתר על מנת להאיץ את טעינתו, כדאי להשתמש בכלי של גוגל לבדיקת מהירות טעינת אתר, או ב-Gtmetrix או ב-  Pingdom. שלושת הכלים הללו יתנו אינדיקציה לשיפורים שניתן לבצע באתר על מנת לשפר את זמן הטעינה. לטעינה מהירה לאתר יש לבדוק:

א. אחסון האתר בשרת מהיר (כונני SSD, זיכרון ראם מספיק גדול, מרחק של השרת אל קהל היעד – למשל אתר ישראלי עדיף לאחסן בשרת בישראל, ואופטימיזציה של השרת לפלטפורמה בה משתמשים)

ב. קאשינג ברמת השרת – אם מדובר בוורדפרס ישנם תוספים שעושים את העבודה לא רע.

ג. כיווץ תמונות ושימוש בפורמט WEBP לכיווף תמונות והצגתם במהירות כשאפשר (לא כל הדפדפנים תומכים עדיין בפורמט WEBP).

ד. טעינת תמונות בשיטת LAZY LOAD – טעינה של התמונות רק כשמגיעים לחלק ההכרחי באתר שבו הן מופיעות.

ה. צמצום (Minify) קבצי CSS ו-JS ואופטימיזציית HTML.

ו. מינימום שימוש בפופ-אפים, אנימציות, פונטים כבדים וטעינה א-סינכרונית לקבצים כשניתן.

ז. בוורדפרס, כמה שפחות להשתמש בתוספים מיותרים. פחות תוספים – טעינה מהירה יותר.

 

אבטחת אתר אינטרנט

אבטחת אתר היא אחד הנושאים שכדאי לשים עליהם את הדגש, החשיבות של אבטחת האתר הוצהרה לא פעם על ידי גוגל עצמה כבעלת חשיבות מכרעת בהצגת האתר בתוצאות החיפוש. לאבטחת האתר שלך, יש לבדוק את כל הקריטריונים הללו :

א. התקנת תעודת SSL לאתר.

ב. עדכוני ליבה של הפלטפורמה עליה האתר רץ, באם מדובר בוורדפרס יש לעדכן גרסה לפלטפורמה וגם לתוספים, ולוודא שתמיד הגרסה עדכנית. 

ג. מחיקת קבצים שאינם בשימוש, בדיקה אחת לכמה זמן מה אונדקס במנוע החיפוש והסרת קבצים שיכולים לשמש האקרים לפרוץ לאתר.

ד. סיסמאות – שינוי ותחזוקה שוטפת של כל הסיסמאות לכל המשתמשים.

ה. ניטור ובקרה של כניסות לאתר באמצעות התראות גוגל אנליטיקס או תוסף אבטחה כמו וורד-פנס לוורדפרס.

ו. יציבות האחסון. בחירת שרת יציב וחברת אחסון טובה יגרמו לכך שהאתר שלכם יעמוד בעומס מבקרים ולא יקרוס, ויעמוד בניסיונות תקיפה ופריצה.

ז. גיבויים תדירים. גיבוי כלל תוכן האתר, מערכת הקבצים ובסיס הנתונים יאפשרו שחזור של האתר תוך דקות במידה והשרת יקרוס או שייפרץ חס וחלילה.

 

 

טיפול בתוכן

יש שני דברים שהכי חשובים בעולם קידום האתרים והם קישורים ותוכן. אם אצטרך לתמצת את התורה של ה-SEO למשפט אחד אז הוא יהיה: קישורים מביאים את האתר שלך למקום גבוה בתוצאות החיפוש והתוכן הוא מה שמשאיר אותו שם. גוגל מתעדף אתרים בעלי תוכן איכותי ומעודכן על פני אתרים ישנים בעלי תוכן סטטי. כדי להבין יותר לעומק את הנושא, נתייחס לכך כחוויית משתמש – היאן הגולש יהנה לבקר שוב ושוב, באתר מעודכן שכל הזמן מתחדש או באתר ישן עם אותו מידע שלא משתנה אף פעם?! התוצאה הטובה ביותר למבקר באתר תהיה תוכן איכותי ומעודכן.

לפני יצירת תוכן חדש לאתר או עדכון תוכן שימו לב לקריטריונים הבאים:

א. מקדו כל מאמר לנושא ספציפי שגוגל יוכל להבין את מילת המפתח הרלוונטית לעמוד ולשלוח אליו גולשים המעוניינים במידע הזה.

ב. צרו עניין עבור המבקרים באתר ולא עבור מנוע החיפוש, תנו מענה על שאלות, סקרו את כלל הזוויות של הנושא המדובר.

ג. השתמשו בתגיות הכותרת H1 עד H6 לפי היררכיית התוכן. כותרת H1 פעם אחת בעמוד לכותרת הראשית של העמוד המדברת על הנושא של כל העמוד, ולאחר מכן כותרות משנה H2 עד H6 בהתאם לחשיבות התוכן.

ד. צרו חוויית משתמש נעימה ונוחה, למשל חלוקה לקטגוריות ותפריטים הגיוניים לגולש.

ה. תגיות בתוך התוכן – השתמשו בתגיות בתוך התוכן כשצריך.

ו. הוציאו קישורים מהתוכן אל תוכן רלוונטי באתר ומחוצה לו. קישורים חיצוניים יהיו לאתרים ברי-סמכא, שיש להם מידע נוסף עבור הגולש.

ז.כתבו בצורה מסקרנת ומרתקת – כך תגרמו לגולש לרצות לקרוא עוד ולהתעמק בתוכן שלכם.

 

קישורים נכנסים ויוצאים

קישורים תמיד היו ותמיד גם יהיו הפרמטר החשוב ביותר בתחום ה-SEO. הסיבה לכך היא שכל התחום בנוי על קישורים, אם אין קישורים הזחלנים לא יכולים להמשיך לקרוא עוד אתרים. כל האלגוריתם של גוגל ושאר מנועי החיפוש עובד בצורה כזו שהזחלנים נכנסים עמוק לתוך קישורים ומאנדקסים אותם ולאחר מכן סורקים אותם לעומק וכך הלאה. כמובן שלא לכל קישור יש אותה איכות, ויש משמעות רבה לכמות הקישורים ומהיכן הם מקושרים ולאיפה הם מקושרים. על מנת להתקדם כדאי לעקוב אחרי תמהיל הקישורים שלכם ולהתעדכן כל העת בכלים כמו SEMRUSH / AHREF וגוגל סרץ’ קונסול כמובן. אז מה צריך לבדוק? הנה הרשימה:

א. יש לבדוק שאין קישורים מאתרי ספאם (ניתן להכחיש קישורים אלו באמצעות כלי יעודי של גוגל שנקרא DISAVOW)

ב. בנו תמהיל קישורים מאתרים בעלי סמכותיות גבוהה, מאתרי תוכן בעלי איכות עם תנועה אורגנית.

ג. בנו קישורים באופן עקבי, התמידו בהוספת קישורים לאורך זמן, תוך כדי שימת לב לאיכות הקישורים ולמצבם (אם קישור נשבר למשל, או קישור שהוסר).

ד. המנעו מבניית קישורים מאנקור טקסט מדויק, צרו גיוון, ולעיתים קשרו משם האתר או מכתובת האתר בלבד.

ה. נטרו קישורים באופן קבוע, בדקו שהקישורים הם מאתרים יציבים ולא מפקפקים.

 

 

בדיקות טכניות כלליות לאתר

חשוב לוודא שהאתר נגיש בצורה בצורה הטובה ביותר למנועי החיפוש ובראשם לגוגל. האתר צריך להתאים לזחלנים והבוטים של מנועי החיפוש ברמת הקבצים הטכניים והקוד של האתר. חשוב מאוד לשים לב, ולבדוק באופן תדיר שאכן האתר “קריא” למנוע החיפוש, על פי הקריטריונים הבאים:

א. קיים קובץ Robots.txt שכתוב נכון ומשמש אותנו כהלכה.

ב. בניית והטמעת מפת אתר מסוג XML בקונסול החיפוש של גוגל.

ג. למשתמשי וורדפרס – יש לוודא תקינות הגדרות הסריקה בפלאגין ה- SEO שמותקן ( מומלץ להשתמש בפלאגין של YOAST), והתאמת ההגדרות של הפלאגין באופן מייטבי. אם לא מעוניינים שקטגוריה מסויימת לא תיסרק או תגיות לא ייסרקו, יש לבדוק שזה הוגדר בפלאגין כמו שצריך.

ד. בדיקת קישורים פנימיים וקישורים חיצוניים, ולתקן קישורים שבורים. אחת לכמה זמן לבדוק שאכן הקישורים עובדים כנדרש.

ה. בדיקת הפניות – יש לוודא שאין הפניות על הפניות, ואם קיימת שרשרת הפניות יש לטפל בה ולבצע הפניה אחת מסודרת.

ו. סכמות – הטמעת סכמות נתונים יתנו למנוע החיפוש מושג בדיוק על מה כל חלק באתר מדבר, וכן הסיכוי להופעת הנתונים מהאתר עוד בדף החיפוש עצמו בגוגל יעלו פלאים.

ז. כותרות ותגיות מטא – בדקו אחת לכמה זמן שיש טייטלים לכל העמודים, שכל תגיות המטא מעודכנות כולל תאור לכל עמוד, שימו לב שיש תגיות מטא נכונות (ALT, TITLE וכו’) לכל התמונות באתר

ח. בדקו אם יש שגיאות כלשהן בקונסול החיפוש של גוגל ותקנו במידת הצורך. זהו אחד הכלים החשובים ביותר בעבודת קידום אתר טכני, ויש לוודא שאין כל בעיות המופיעות שם. זהו הכלי שבו גוגל בעצם מתריע על בעיה שזוהתה באתר ברמה הטכנית.

 

גוגל הצהירו שיש מאות קריטריונים שנלקחים בחשבון בעת דירוג אתר, וכולם כרובם כרוכים אחד בשני. התמידו בחוויית משתמש טובה, תוכן מעולה ואיכות קישורים. כל השאר יבוא עם התמדה ועקביות לאורך זמן. תמיד השארו מעודכנים, קראו הרבה ותיישמו בהתאמה, התחום משתנה כל הזמן, ואפשר להשתנות יחד איתו ולהצליח בגדול בעבודת ה-SEO שלכם!

גלילה למעלה