הקשר המיידי בין ניהול מוניטין ברשת לבין קידום אתרים הוא שניהול מוניטין הוא בעצם נישה של SEO, קידום אורגני ממוקד לדבר מאוד ספציפי – טיהור שם של אדם או עסק באינטרנט. יש הבדל בין קידום אתרים שמטרתו להעלות אתר אינטרנט בדירוג בגוגל, לבין פעילות של דחיקת תוצאות שליליות ונקיון השם שלך ברשת. הטכניקות דומות, וסביר להניח שמי שיודע לקדם אתר בגוגל בצורה טובה, יידע גם לנהל מוניטין לאנשים ועסקים.
הלקוחות שצריכים ניהול מוניטין באינטרנט
לא מעט מגיעים אנשים שנתבעו בבית משפט ופסקי הדין מופיעים תחת השם שלהם כאשר מחפשים אותם באינטרנט. אך לא רק הנתבעים או התובעים, גם עורכי דין שהפסידו במקרים רבים מעוניינים ששמם לא יופיע בהקשר של הפסדים מפני שהדבר יוביל לפגיע בפרנסתם. רופאים בכירים ששמם נקשר בשערוריות ופרנסתם נפגעה, פונים לא מעט לחברת המתמחות בשיקום מוניטין דיגיטלי ברשת. ידוענים שבני משפחתם עלו לכותרות, או ששמם נקשר בפרשיות לא נעימות – כל אלו מעוניינים בהסרת איזכורים שליליים מהרשת.

בשביל מה צריך לנהל מוניטין בכלל?
היום כולם כבר יודעים כמעט בוודאות שאף אחד לא מגיע לדף שלישי בגוגל, רובנו מסתפקים בדף תוצאות החיפוש הראשון ואולי בשני. אם לא מצאנו את מה שחיפשנו סביר יותר להניח שנשנה את שאילתת החיפוש מאשר ננסה לעבור עוד עמודים בתוצאות של גוגל. אם רוצים רגע לדייק את זה, אז 75% מהאנשים מקליקים בממוצע על התוצאות האורגניות בגוגל במיקום 1 עד 3. עוד 24% מקליקים על שאר המיקומים בעמוד הראשון ופחות מאחוז אחד (!) עובר לעמוד השני בגוגל. תבינו לבד האם יש סיכוי שמישהו ימצא כתבה שנדחקה אי שם בעמוד מס’ 3 בתוצאות החיפוש.
אם בקידום אתר אורגני ניסינו להעלות דפים במעלה תוצאות החיפוש, כאן מטרת העל שלנו הפוכה – לדחוק את העמודים אחורה ככל הניתן. איך עושים זאת? על ידי קידום דפי אינטרנט אחרים על פני העמוד שאנו רוצים לדחוק. כלומר, אם בקידום אתרים אורגני קידמנו עמוד אחד קדימה, כאן נצטרך לקדם בין עמוד אחד לעשרה עמודים, כדי לדאוג לכך שדף התוצאות האורגניות הראשון בגוגל יהיה נקי מאותה כתבה שרצינו לדחוק.
על הרבה אנשים יש תוכן לא מחמיא ברשת, וזו לא סיבה להתחיל קמפיין לניהול מוניטין, אבל אם יש תוכן ברשת שפוגע לך באיכות החיים, בפרנסה, בשם הטוב שלך – אל תחכה ופנה אל אונו דיגיטל לייעוץ מקצועי בתחום.