לפני שהיו מנועי חיפוש באינטרנט, היה קשה למצוא מה שבאמת רצינו, בטח שלהשוות מחירים לא היה פשוט, היינו צריכים לכתת רגליים וללכת פיזית לחנויות כדי לעשות סקר שוק. לא שהמחירים באינטרנט תמיד מדויידים או מעודכנים או מעידים על המחיר הסופי, אבל זה נותן הבנה די מדוייקית של טווח מחירים ומה מקבלים באותו מחיר שמשלמים. חוות דעת על מוצר או שירות היינו מקבלים מפה לאוזן, מחברים ומשפחה, ובמקרה הטוב היינו שומכים על הפרסומת בטלוויזיה או ברדיו.

היום, לפני שקונים מוצר או רוכשים שירות, לפני שיוצאים לחנות פיזית, אם בכלל, עושים בדיקה באינטרנט. בודקים מה אנשים אומרים, מה כתבו ברשתות החברתיות, מחפשים ביקורות שליליות על המוצר או השירות שעומדים לקנות. כל זה לה היה זמין לנו לפני כמה שנים בודדות.

 

שיווק דיגיטלי לפי מוצר או שירות

ישנן היום אינספור פלטפורמות דיגיטליות, רשתות חברתיות, אתרי תגובות, אתרי פדבקים וחוות דעת, ופלטפורמות השוואת מחירים של חנויות איקומרס. כל אתר כזה באינטרנט הוא בעצם פלטפורמה מיוחדת לפי נישה, שצריך לקחת בחשבון בהתאם לעסק שרוצים לקדם בגוגל או במנוע חיפוש אחר. גם מנועי חיפוש שונים מתאימים לקהלים שונים. למשל לקהל הסיני יש את מנוע החיפוש ביידו, אחד ממנועי החיפוש הגדולים בעולם בזכות זה שהוא פונה לקהל הסיני בלבד.

לפני משתחילים פעילות קידום אתרים עבור כל חברה או עסק, צריך לבנות פרופיל של הלקוח הסופי, הרוכש הפוטנציאלי של השירות או המוצר שהעסק מוכר. לאחר שנבין טוב יותר את טווחי הגילאים, הרגלי הצריכה, והתרבות של הלקוחות שלנו, נוכל להבין היכן למצוא אותם ברחבי הרשת.

מידע רב אפשר להשיג מהמתחרים, כשמעקב אחרי הפעילות שלהם תתועד ותבדק לפני תחילת הפעילות שלנו. נלמד מה המתחרים עושים טוב, מה הם לא עושים מספיק טוב, והיכן נוכל להשיג את היתרון היחסי עליהם בתוך זמן קצר. ההבנה של המתחרים בתחומך היא חשובה מאוד להצלחה של הקמפיין שלך.

 

פלטפורמות שיווק דיגיטלי
פלטפורמות שיווק דיגיטלי

 

פלטפורמות שיווק דיגיטליות

לכל פלטפורמת שיווק יש איכויות משלה, יתרונות משלה וחסרונות. אחרי שניקח בחשבון את הסביבה שבה הקהל שלנו מבקר במרחב הוירטואלי, נוכל לדעת איך לטרגט אותו באופן ממוקד שיספק את ה-ROI (החזר על ההשקעה) הטוב ביותר.

לינקדין – ניתן לטרגט אנשים על פי מקצוע, משלח-יד, מקום מגורים, תפקיד מקצועי.

פייסבוק – ניתן למקד לקהל על פי תחומי עניין, מיקום גאוגרפי, טווחי גיל, קהלים דומים.

טוויטר – ניתן למקד על פי תחומי עניין, אזור מגורים, גיל, תחומי עניין.

בינג – טרגוט לפי גיל, דמוגרפיה, מיקום בעולם, מילות מפתח.

גוגל – הגעה לקהל ממוקד על פי שאילתות חיפוש, מיקוד לפי גיל, תחומי עניין והקשר.

 

לפי שחברת שיווק דיגיטלי מתחילה לקדם אתר, השלב הראשוני הוא מחקר מקיף, של מילות מפתח, של מתחרים, ושל פלטפורמות. כל זה נעשה על מנת להחליט מה לקדם ואיפה, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר עבור הלקוח. סוכנות דיגיטל תמיד תהיה בצד של הלקוח ומטרתה היא כמטרת הלקוח – להביא את המקסימום תוצאות במינימום עלויות, כדי להגדיל משמעותית את ההכנסות של הלקוח לטווח ארוך במהירות האפשרית.

גלילה למעלה