לפני שנצלול לעומק בנושא בניית קישורים, אסביר מדוע הכרחי לבנות קישורים ומה המשמעות שלהם בפעילות קידום אורגני של אתרי אינטרנט. הבסיס הוא שהאינטרנט בנוי ממערך קישורים שמחבר בין דפי HTML שהדפדפן יכול לפענח ולהציג כטקסט ותמונות כדי ליצור עמוד אינטרנט על פי התקן. הדפים מקושרים באמצעות לינקים (“קישורים”), וכדי לעבור בין דפי ה-HTML יש ללחוץ על קישור או להקיש אותו בשורת הכתובת של הדפדפן.

הקישורים מורכבים מכתובת דומיין, ספריות ושמות עמודי אינטרנט ולעיתים מתווספים פרמטרים בסוף כתובת העמוד. הפרמטרים הללו נועדו להעביר מידע או לשמור מידע רלוונטי לעמוד ספציפי, המידע שנמצא בפרמטרים לא נשמר בבסיס הנתונים של האתר אלא רק נמצא בכתובת האתר באופן זמני למטרת העברת מידע ונתונים ספציפיים, כמו למשל מעקב אחרי מקורו התנועה, תוכן של שדות שנשלחים מעמוד לעמוד וכדומה.

 

האופן שבו גוגל סורק קישורים

הזחלן (Crowler) של מנועי החיפוש יודע לסרוק עמודי אינטרנט, לקטלג אותם, ולהכנס לקישורים שנמצאים באותם העמודים ולקטלג גם אותם וכך הלאה. לעומק הקישור, כמו לכתובת ממנה הגיע, ולתוכן בו הוא מצוי חשיבות רבה בקידום אתר.

הקישורים שנקראו מעובדים על ידי אלגוריתם חכם של מנוע החיפוש, ומקבלים ציון כלשהו ככל הנראה, כך שגוגל יוכל להשוות בין קישורים ולתעדף את חשיבות הקישור. כמובן שישנם המון פרמטרים נוספים שנלקחים בחשבון עבור כל קישור, שבסופו של דבר הוא גם עמוד אינטרנט עם תוכן. לתוכן ולאיכות התוכן חשיבות מכרעת בדירוג בגוגל, כך שסביר להניח שקישור לתוכן דל או מתוכן דל לעמוד אחר יקבל תעדוף נמוך מול המתחרים באותו תחום.

 

אפיון קישור ורמות קישורים

ישנם שני סוגי קישורים עיקריים – קישורים יוצאים וקישורים נכנסים. ניתן לחלק את הקישורים על פי סיווגים נוספים, נגיד לפי רמת הקישור בהיררכיית הקישורים, לפי סוג האתרים ממנו הם מגיעים ולפי הפרמטר הניתן לגוגל – Follow או No follow. אפשר להגדיר קישורים בדרכים שונות, יש מקדמי אתרים שיגדירו קישור לאתר על פי ה”כוח” שהוא יכול להעביר מהאתר שממנו הוא יוצא, על פי דירוג של פלטפורמות כמו מג’סטיק או MOZ. יש שיגדירו קישור על פי האיכות שלו, וינסו להביא קישורים מאתרים כמה שיותר איכותיים לדעתם. בסופו של יום, כאשר עושים קידום אורגני, הקישורים צריכים להיות טבעיים עד כמה שניתן – כלומר לא מאולצים. קישורים ממילים כמו “לפרטים נוספים לחץ כאן”, או “קרא עוד” הם לגיטימיים כמו כן קישורי עוגן בעלי ביטויי זנב ארוך כמו “מאמר בנושא בניית קישורים לקידום אתרים אורגני”. תמהיל הקישורים, המערך הכולל של הקישורים, יורכב מסוגי קישורים שונים מקומות שסביר להניח יקושרו לאתר. אם זה לא ברור, אז כמובן שרוב הקישורים צריכים להיות מאתרים בעלי אותו סוג תוכן. הרי לקשר מאתר בנושא אוכל לאתר בנושא ספורט, פחות עושה הגיון, ויצטייר כמאולץ למנוע החיפוש. אם אין ברירה וקישור כזה חייב להתקיים (במידה למשל ומדובר בספונסר) מומלץ להשתמש בקישור מסוג NO FOLLOW.

 

בניית קישורים כחלק מאסטרטגיית קידום אורגני

בניית קישורים היא חלק מאסטרטגיית קידום אורגני ואין להקל בה ראש. כחלק מקביעת יעדי הקמפיין הציבו יעדים לקישורים, סוג, כמות, תמהיל ודרכים להשיג אותם. שימו לב שתהליך בניית הקישורים מתכתב עם היעדים שהצבתם עבור העסק המקודם. הקמת מספר רב של קישורים בבת אחת ללא מחשבה יכול לגרום לענישה מצד גוגל, מצד שני, בניית קישורים מעטים מידי לא תניע אתכם קדימה. לכן בעת קביעת מטרות לקידום על היעד של הקישורים לקבוע את אופי הקישורים והגדלת הכמות שלהם לאורך זמן.

כמו שכבר הבנת, קישורים הם חלק מהותי מתהליך קידום האתרים, האלגוריתם של גוגל מתחשב מאוד במקור הקישור וביעד של הקישור בעת דרוג עמוד בתוצאות החיפוש. לא כל קישור טוב לאתר שלך, ולא כל קישור שנחשב איכותי דווקא יסייע למאמצי הקידום, ייתכן שקישור איכותי מאתר בעל סמכות גבוהה לא יתאים לאתר שלך מפאת כך שאינו בתחום העיסוק של האתר שאתה מנסה לקדם.

ייתכן שיעבור זמן מה עד שהקישורים שבנית יתחילו להשפיע על קידום אורגני של האתר שלך בגוגל, במיוחד כשמדובר בתחומים תחרותיים מאוד. קישורים, בניגוד לקריטריונים אחרים, תמיד יהיו פקטור באלגוריתם של גוגל, מכיוון שהבסיס של גוגל בנוי על עצם קיומם של קישורים.

גלילה למעלה