שאלה שנשאלת הרבה בהרצאות שצוות אונו דיגיטל מעביר בנושא קידום אתרים במנועי חיפוש היא “מה ההבדל בין קידום אתר בחו”ל מאשר קידום אתר ישראלי המיועד לקהל ישראלי?”. SEO ישראלי שונה מ-SEO במנוע החיפוש הגלובלי. ההבדל הוא קודם כל במנוע החיפוש, המנוע החיפוש המיועד לקהל הישראלי לרוב אינו כמו המנוע החיפוש הגלובלי. למשל גוגל ישראל (CO.IL) ומנוע החיפוש הגלובלי של גוגל (.COM) אינם מסונכרנים ב-100%. מה זאת אומרת בעצם? במנוע החיפוש הישראלי התוצאות יוצגו בצורה שלפי תוכנן המנוע החיפוש הישראלי, אשר לרוב לא מתעדכן בו בזמן כשיש עדכון גלובלי של מנוע החיפוש של גוגל הבינלאומי. העדכונים של מנועי החיפוש מתעדכנים לאט לאט בכל מנועי החיפוש הלוקאליים לאחר שהוטמעו במנוע החיפוש הראשי של החברה.
הדבר מתבטא בתצורה והופעת תוצאות החיפוש במנוע החיפוש, כפועל יוצא של כך גם פעילות קידום האתרים תהיה שונה. על כן נהיה חייבים להתאים את הפעילות של קידום האתר בישראל למשל למנוע החיפוש הישראלי המקומי, ואת הפעילות הגלובלית נתאים למנוע החיפוש הגלובלי. כמובן שאם מדובר בקהל ממוקד יותר, למשל דוברי רוסית, נמקד את המאמצים במנוע החיפוש הרוסי יאנדקס (YANDEX) על מנת להגיע לקהל הרלוונטי בצורה ממוקדת ומדויקת ככל הניתן.
מה זה SEO ואיך זה קשור בכלל לקידום אתרים אורגני?
SEO אלו ראשי תיבות של SEARCH ENGINE OPTIMISATION כלומר “אופטימיזציה למנועי חיפוש”, בישראל נהוג להתייחס ל-SEO יותר כ”קידום אתרים אורגני”, כלומר שינויים שנערוך באתר ומחוצה לו שיקדמו את האתר במנוע החיפוש. בישראל ה-SEO המוכר ביותר הוא עבור מנוע החיפוש העיקרי המושך לקוחות לעסקים והוא “GOOGLE”. גוגל בארץ נותנת את הטון בכל הקשור לתוצאות החיפוש הממומנות והאורגניות. אם אתה לא קיים בגוגל בישראל, רוב הסיכויים שאם הלקוחות שלך יחפשו שירות כמו שאתה מציע, הם לא ידעו שאתה קיים אם אין לך אתר מקודם בגוגל, בצורה ממומנת או אורגנית.
מנוע החיפוש של גוגל לעומת מנועי חיפוש אחרים בישראל
למרות שמנוע החיפוש בינג, הוא ברירת המחדל של הדפדפן שמגיע עם מערכת ההפעלה ווינדווס (חלונות), בישראל מנוע החיפוש המועדף הוא גוגל. לאחר התקנת מערכת הפעלה, לרוב יותקן דפדפן ה”כרום” השולט גם הוא בשוק הישראלי ללא עוררין. דפדפן הכרום מבית גוגל מכיל בתוכו אפשרות לחיפוש במנוע החיפוש גוגל באופן מובנה, מה שכמובן מקל על המשתמשים בקבלת תוצאות חיפוש ענייניות ובאופן מיידי. עד כה כל מנועי החיפוש שניסו להתחרות בגוגל בישראל (וגם בעולם) לא הצליחו להגיע למסת קהל מספקת על מנת להשתלט על תחום החיפוש האורגני והממומן. הסיבה קודם כל נעוצה בכך שגוגל עושים עבודה מצויינת בשיפור מנוע החיפוש באופן תדיר שמציג לגולש תוצאות מאוד ענייניות וממוקדות לשאילתת החיפוש שלו. בנוסף, גוגל (ומנוע החיפוש) לומד את המשתמש ומתחקה אחר פעילותו ברשת ולומד את דפוסי התנהגותו, מה שיגרום לשיפור בהצגת התוצאות האורגניות והממומנות בהמשך הדרך.