לפני שמתחילים קמפיין קידום אתרים הדבר הבסיסי ביותר שחייבים לעשות הוא מחקר מילות מפתח, גם כאשר מדובר בקידום אורגני וגם כשמדובר בקידום ממומן. ללא מחקר מעמיק של מילות מפתח המתאימות לאתר שאותו מקדמים, רוב הסיכויים שלא תצליחו להתקדם יותר מידי בדירוגים של מנועי החיפוש. גם אם האתר שלך מעולה מבחינה טכנית, ויש בו תוכן מדהים ומעניין מאוד, עדיין צריך לדעת לאן מכוונים ומה הם היעדים בקמפיין. אי לכך הגדרת מילות מפתח הוא חלק הכרחי.

 

מה זה בכלל מילות מפתח?

מילות המפתח אלו מילים המתארות בקצרה את התחום האתר. על הביטויים הללו להיות לא ארוכים מידי ולא קצרים מידי, מגוונים, להתאים לצורך של הקמפיין. בבחירת מילות מפתח לקידום אורגני או ממומן חייבים לקחת בחשבון את התחרות בתחום המקודם מול התקציב שיש לנו לעבוד איתו. אחרי שניצור טבלת אקסל עם ביטויי מפתח, נברר עבור כל מילת מפתח מהי התחרות, מהם נפחי החיפוש הממוצעים לאותו ביטוי ונבנה אסטרטגיה שיווקית בהתאם.
מומלץ להקדיש מחשבה רבה כאשר מבצעים מחקר מילים לצורך קידום אורגני או לצורך פרסום בגוגל. הצעד הזה הוא בסיסי וחשוב ועליו תשען האסטרטגייה השיווקית שלנו. בלי מחקר מילים ממוקד, ייתכן ונקדם ביטויים שאינם משרתים את האינטרסים של העסק. אם נתמקד במילות מפתח תחרותיות מידי או בכאלו שלא יובילו לרכישות או ביצוע פעולה שאנו מעוניינים בה – אנו מפספסים את כל המטרה.

 

מציאת מילות המפתח הנכונות

מחקר מילות מפתח לקידום אתרים
מחקר מילות מפתח לקידום אתרים

הכלי הפופולארי ביותר הוא כמובן כלי תכנון מילות המפתח מבית גוגל, שמופיע בחשבון גוגל אדס (ADS). לידיעתך, רק אם יש ברשותך חשבון פרסום פעיל עם גוגל, על כל המשתמע מכך, תוכל לקבל אינפורמציה מדוייקת יותר על נפחי החיפוש עבור מילות מפתח, ולא רק סדרי גודל, כפי שמקבל משתמש שאינו בעל חשבון פרסום פעיל. מקורות נוספים לקבלת הנתונים הם כלים חיצוניים כדוגמת AHREF, SEMRUSH וכדומה.

חשוב לבצע מחקר מילות מפתח, מפני שבעצם מחקר מילים הוא הבסיס לקמפיין קידום אתרים אורגני וגם ממומן. במידה ונצא לדרך בלי לבסס את התהליך על ביטויים רלוונטים או חלילה נבסס את האסטרטגיה על ביטויים שאינם מתאימים או יותר מידי יקרים, למשל, ככל הנראה שלא נצליח להגיע לתוצאות הרצויות. מקדמי אתרים בעלי מוניטין, חייבים להתחיל עם מחקר גולמי וממנו להוציא את מונחי החיפוש הכי טובים עבור המלאכה. כאשר הקריטריונים שצריך לקחת בחשבון הם התקציב של הלקוח, התחרותיות של אותם ביטויים והסיכוי להגיע להצלחה הרצויה, ליעדים שהוגדרו, בזמן סביר.

תהליך קידום אתרים אורגני לוקח זמן, ולרוב הלקוחות אין סבלנות להמתין לתוצאות. בצד השני של המתרס, ישנם לקוחות עם נכסים אינטרנטיים קיימים שיכולים להגיע לדירוג טוב בזמן קצר מבחינת קידום אורגני בגוגל. כאשר מדובר בקידום ממומן, התהליך קצר יותר, מכיוון שהתוצאות הן תשלום פר קליק, אם מחקר המילים היה טוב, הבנת נכון את התחרות בתחום המקודם, יצרת קמפיינים מעולים בהתאם לכך, אז אין סיבה שהתוצאות יאחרו לבוא .

 

כמה זמן לוקח לקדם אתר?

שאלת השאלות היא “כמה זמן לוקח לקדם אתר?”, שאלה שנשאלית הרבה מכיוון שכולם רוצים תוצאות כאן ועכשיו. צריך להבין שקידום אורגני של אתר אינטרנט תלוי במספר גורמים עיקריים, במילות המפתח שמקדמים ובתחרות שיש לאותה מילת מפתח. ישנם ביטויים שיגיעו לדף הראשון כבר תוך חודשיים ויש ביטויים שייקח להם שנה להגיע לדף הראשון בגוגל. אם נבצע מחקר מילים מקיף לפני תחילת העבודה, נוכל להמליץ על ביטויים שהם פחות תחרותיים, אולי ביטויי זנב ארוך, ביטויים שיכולים לקבל דירוג טוב יחסית מהר וגם להביא הפניות מלקוחות פוטנציאלים. מחקר יסודי ומעמיק של מילות מפתח, יצליח לבסס אסטרטגיה עסקית דיגיטלית מעולה שמניבה תוצאות.

 

כמות מומלצת של מילות מפתח לקידום אתר

מכיוון שמחקר מילות המפתח אמור לתת מענה לחיפוש של הגולשים באתר המקודם, הכמות של המילים תלויה מאוד בתחום ובכמות הביטויים ה”עסקיים” שניתן לקדם על מנת לגרום למבקרים באתר להשאיר פרטים. מה שכן צריך לגוון את מילות המפתח ולא להשתמש באותה מילת מפתח בדיוק, ולא לדחוס סתם כמה שיותר מילות מפתח. גוגל יפרש את זה כ-Keyword Stuffing (דחיסת מילות מפתח), וייתכן והאתר לא יקודם בשל כך. הגיוון בביטויים יכול להתבטא בשינוי של יחיד לרבים, מילים נרדפות, ביטויי זנב ארוך. למשל אם נקדם מילת מפתח בתחום “ניהול מוניטין באינטרנט”, נוכל להשתמש גם ב”ניהול מוניטין מקוון”, “מוניטין אינטרנטי” או “ניהול מוניטין ברשת האינטרנט”. ככל שיהיה יותר גיוון כך ניתן יהיה “לתפוס” נתח יותר גדול מהתחום. ייתכן שהביטויים הללו לא יתפסו את המקומות הראשונים בביטויים הכי תחרותיים אבל מה שסביר להניח הוא שאותם ביטויים יביאו תנועה איכותית לאתר. כשמקדמים אתר אחרי מחקר טוב, לא רק ביטויי המפתח שעליהם עובדים יקודמו, אלא גם גרסאות קרובות שלהן, וגרסאות נרדפות. רצוי לזכור תמיד שגוגל הוא מנוע חיפוש סמנטי, כלומר הוא מבין את הסמנטיקה של המילים, ולכן מנוע החיפוש יבין לבד שכותבים למשל בחיפוש “באינטרנט” זה גם “ברשת” וגם “אונליין”.

רק כדי שיהיה אומדן לכמות, באתרי תדמית כמות מילות המפתח המקודמות הוא סביב ה-50 בממוצע, באתרים תחרותיים יותר בתחום ממוקד, סביבות ה-100 עד 200, ובאתרים גדולים ומגוונים כמות מילות המפתח יכולות להגיע גם ל-500 ויותר.

 

ההבדל בין מילת מפתח עסקית למילת מפתח אינפורמטיבית

ישנן שני סוגי ביטויים בהקשר של קידום אתרים, סוג אחד הוא אינפורמטיבי והשני עסקי. מילת המפתח האינפורמטיבית היא לרוב כללית מאוד ומתאימה לאנשים שמחפשים מידע ברשת אודות תחום מסויים. מילת המפתח מן הסוג השני היא מילת מפתח עסקית, שככל הנראה מי שמחפש אותה ברשת רוצה לרכוש או לשלם על השירות או המוצר שיש לכם להציע. במילות המפתח הללו אנו נמקד את מירב המאמצים שלנו. רוב הסיכויים שהלידים שיגיעו ממילות מפתח עסקיות יהיו לידים חמים שממתינים לשיחה מנציג מכירות כדי לסגור עסקה ולבצע רכישה.

מחקר מילות מפתח הוא הבסיס לפעילות קידום אתרים, כדאי ומומלץ להשקיע את הזמן והמאמצים לבצע מחקר מעמיק ככל הנדרש על מנת שיסודות הקמפיין יהיו יציבים ויאפשרו להגיע לתוצאות הרצויות באופן מדוייק ורווחי ככל הניתן. ישנם כלים מצויינים שעוזרים לבנות את רשימת מילות המפתח לקידום, חלקם בחינם ואחרים בתשלום, המובילים והמוכרים שבהם הם SEMRUSH, AHREF,שמקצרים במעט את העבודה וכלי מילות המפתח של גוגל שהינו כלי חינמי (במידה ויש לך קמפיין באוויר תקבל אומדן נפחי חיפוש מדוייקים), שניתן להסתפק בו כדי לבצע מחקר מילים לא פחות ממעולה.

גלילה למעלה